Aktiviteter i klubben

Næstved Fotoklub: Grønnegade 10 – C/o Grønnegade Kaserne bygning: 10 – lokal. 219, 4700 Næstved.

Hvem er vi.

Næstved Fotoklub består af ca. 60 aktive medlemmer, der alle har foto som fælles interesse. Vi lægger stor vægt på det sociale samvær i klubben, og der er plads til alle – uanset fotoerfaring og alder. Mange har dog været medlem i rigtig mange år, og selvom alle i dag fotograferer digitalt, har mange arbejdet med analog foto og i eget mørkekammer.
Der er stor åbenhed i klubben, og alle er villige til at hjælpe med store og små udfordringer omkring teknik, print og meget mere. Hovedfokus er på billedoplevelsen, uanset hvordan billedet er frembragt, er det billedets indhold der er det interessante.
Du vil kunne hente inspiration og lærdom i vores klub, uanset om du er nybegynder eller har megen fotoerfaring.
Vedtægter for Næstved Fotoklub.

Hvad laver vi.

Hver torsdag mødes vi til klubaften, som måske består af en månedskonkurrence, workshop, besøg af en gæst der fortæller og viser egne billeder eller måske en teknikaften.
Vi har 10 månedskonkurrencer i løbet af året, hvor der afleveres 2 farve og 2 monochrome print.
Derudover har vi 5 konkurrencer, hvor der afleveres 3 billeder digitalt – enten i farve eller monochrome.
Endelig har vi 2 årlige konkurrencer i serier, en fotoserie i print der består af 3-6 billeder.
Alle disse billeder bedømmes af en ekstern dommer og de udtagne vises og kommenteres af dommeren i klubben.
Når året er omme optælles point, og der udnævnes en klubmester i de forskellige kategorier.
Én gang om året arrangerer vi vores egen udstilling, hvor alle har mulighed for at vise sine billeder for omverdenen.
Nogle af klubbens medlemmer deltager i nationale (Danmarksmesterskab) og internationale udstillinger/konkurrencer og opnår derved anerkendelse og internationale titler.
Næstved Fotoklub er også arrangør af en international konkurrence:
The Golden Digital Salon www.the-golden.dk

Samarbejde med andre klubber.

Vi deltager også meget aktivt i et regions samarbejde:
Region Syd er et fællesskab mellem fotoklubberne på Sydsjælland og Lolland-Falster og består af klubberne:Næstved Fotoklub, Vordingborg Fotoklub, Maribo Fotoklub og Guldborgsund Fotoklub. Blandt andet arrangeres der fælles fototure – I 2012 var det Nice, tur nummer 19 siden 1983. Tidligere har vi været i Paris, Pragh, Krakow, Tallin, London, Hamburg, Dresden m.fl. – nogle steder flere gange
Destinationen afhænger lidt af prisen og de transportmuligheder der er til det pågældende sted, man forsøger at holde prisen på et niveau hvor alle kan være med.
Efter turen laves der en fælles fotobog, typisk med 4 billeder fra hver fotograf – ligesom der efter turen arrangeres en aften hvor vi viser billeder og genopfrisker minder.

Region Syd.

Region Syd er et fællesskab mellem fotoklubberne på Sydsjælland og Lolland-Falster og består af klubberne :
Hjemmeside : www.regionsydfoto.dk/
Blandt andet arrangeres der fælles fototure – i 2012 var det tur nummer 19 siden 1983.
Tidligere har man været i Paris, Pragh, Krakow, Tallin, London, Hamburg, Dresden m.fl. – nogle steder flere gange.
Destinationen afhænger lidt af prisen og de transportmuligheder der er til det pågældende sted, man forsøger at holde prisen på et niveau hvor alle kan være med….og ud fra devisen ”der findes motiver alle steder for den årvågne fotograf” er det da heller ikke noget problem at finde interessante destinationer indenfor en overskuelig radius fra det sydlige Danmark. Vi er afsted med 3 overnatninger – startende en torsdag, og rejserne planlægges så de foregår hvert 1½ år, hhv en forårsrejse og en efterårsrejse – næste tur bliver altså efterår 2013. Region Syd har et aktivitetsudvalg, og det er den eller de personer der arrangerer rejsen..dvs fremskaffer priser og booker fly / tog og hotel – finder et eller to steder på den pågældende destination hvor vi kan spise et par af dagene i fællesskab. Bortset fra dette, er turen helt på egen hånd – man gør som man vil, og grupperer sig som man har lyst til, eller trasker alene rundt.

Venskabsklub.

Næstved Fotoklub har fået en venskabsklub i Sverige og det er Lidköpings Fotoklubb som startede i 1947.
Lidköping er beliggende i Västergötland ved sydøstenden af Vänern.og Lidköping er Sveriges 45. største by, og har 25.644 indbyggere (2010).
Det er Bengt Hall fra Næstved Fotoklub – som har formidlet kontakten til Lidköpings Fotoklubb og det samarbejde er først kommet i stand i april måned 2013.
Lidköpings Fotoklubbs hjemmeside: www.lidkopings-fotoklubb.se/

Som noget nyt – har Næstved Fotoklub fået oprettet en lukket facebook gruppe for medlemmer af Næstved Fotoklub – hvor medlemmerne kan – debatter forskellige emner – fremsætte ønsker – søge hjælp – “jeg udstiller..” – osv.
Navnet på Facebook siden:  NF Næstved Fotoklub

Er du blevet fristet.

Så er du meget velkommen til at deltage helt uforpligtende i en klubaften – mød op på Grønnegades Kaserne kl. 19.30 i bygning 10 – lokale 219.

Kontakt gerne vores formand Freddie Hansen på telefon 2329-1851 hvis du ønsker yderligere oplysninger.