Aktiviteter i klubben

Næstved Fotoklub: Grønnegade 10 – C/o Grønnegades Kaserne bygning: 10b – lokal. 219, 4700 Næstved.

 

Hvem er vi.

Næstved Fotoklub består af ca. 45 aktive medlemmer, der alle har foto som fælles interesse. Vi lægger stor vægt på det sociale samvær i klubben, og der er plads til alle – uanset fotoerfaring og alder. Mange har dog været medlem i rigtig mange år, og selvom alle i dag fotograferer digitalt, har mange arbejdet med analog foto og i eget mørkekammer.
Der er stor åbenhed i klubben, og alle er villige til at hjælpe med store og små udfordringer omkring teknik, print og meget mere. Hoved fokus er på billedoplevelsen, uanset hvordan billedet er frembragt, er det billedets indhold der er det interessante.
Du vil kunne hente inspiration og lærdom i vores klub, uanset om du er nybegynder eller har megen fotoerfaring.

Vedtægter for – Næstved Fotoklub 2024

Næstved fotoklubPersondatapolitik

Hvad laver vi.

Hver torsdag mødes vi til klubaften, som måske består af en månedskonkurrence, workshop, besøg af en gæst der fortæller og viser egne billeder eller måske en teknikaften.
Vi har 10 månedskonkurrencer i løbet af året, hvor der afleveres 2 farve og 2 monochrome print.
Derudover har vi 5 konkurrencer, hvor der afleveres 3 billeder digitalt – enten i farve eller monochrome.
Endelig har vi 2 årlige konkurrencer i serier, en fotoserie i print der består af 3-6 billeder.
Alle disse billeder bedømmes af en ekstern dommer og de udtagne vises og kommenteres af dommeren i klubben.
Når året er omme optælles point, og der udnævnes en klubmester i de forskellige kategorier.
Én gang om året arrangerer vi vores egen udstilling, hvor alle har mulighed for at vise sine billeder for omverdenen.
Der ud over deltager klubbens medlemmer også i andre former for udstillinger bl.a. i  kunstforeninger, biblioteker, sygehuse m.m. og hvor der ellers er muligheder for og udstille.
Der er også muligheder for at – klubbens medlemmer – kan deltage i den årlige nationale foto konkurrence i Selskabet for Dansk Fotografi  ( SDF) samt i internationale udstillinger/konkurrencer og derved opnå anerkendelse og internationale titler.
Desuden har klubben investeret i en a3 printer – så klubbens medlemmer, har mulighed for og få udprintet billeder – til de diverse konkurrencer.
Ca. hver anden mandag, har nogle af fotoklubbens medlemmer, arrangeret en fototur rundt omkring i det danske landskab – hvor inspiration kan slippes løs – efterfølgende bliver turen afsluttet, med  hyggeligt samvær og medbragte frokost (se billedet øverst).

Nye tiltag.

Fotobog:
Hvert år får vi udarbejdet en fotobog – i samme format som vores Jubilæumsbog hvor alle der
er med – får to sider.
Vi har en termin der siger:  billederne skal afleveres senest 31/12 – vi vil gerne se nye billeder.

Samarbejde med andre klubber.

Vi deltager også meget aktivt i et regions samarbejde:
Region Syd er et fællesskab mellem fotoklubberne på Sydsjælland og Lolland-Falster og består af klubberne: Næstved Fotoklub, Vordingborg Fotoklub og Maribo Fotoklub.
Blandt andet arrangeres der fælles fototure – siden 1983 i henholdsvis Paris, Pragh, Krakow, Tallin, London, Hamburg, Dresden m.fl. – nogle steder flere gange.
Destinationen afhænger lidt af prisen og de transportmuligheder der er til det pågældende sted, man forsøger at holde prisen på et niveau hvor alle kan være med.
Efter turen laves der en fælles fotobog, typisk med 4 billeder fra hver fotograf – ligesom der efter turen arrangeres en aften hvor vi viser billeder og genopfrisker minder.

Region Syd.

Region Syd er et fællesskab mellem fotoklubberne på Sydsjælland og Lolland-Falster og består af klubberne :
Næstved Fotoklub, Vordingborg Fotoklub, Maribo Fotoklub.
Hjemmeside : www.regionsydfoto.dk/
Siden 1983 har man arrangeret fælles fototure – i Region Syd regi i henholdsvis Paris, Pragh, Krakow, Tallin, London, Hamburg, Dresden m.fl. – nogle steder flere gange.
Destinationen afhænger lidt af prisen og de transportmuligheder der er til det pågældende sted, man forsøger at holde prisen på et niveau hvor alle kan være med….og ud fra devisen ”der findes motiver alle steder for den årvågne fotograf” er det da heller ikke noget problem at finde interessante destinationer indenfor en overskuelig radius fra det sydlige Danmark. Vi er afsted med 3 overnatninger – startende en torsdag, og rejserne planlægges så de foregår hvert 1½ år, hhv en forårsrejse og en efterårsrejse. Region Syd har et aktivitetsudvalg, og det er den eller de personer der arrangerer rejsen..dvs fremskaffer priser og booker fly / tog og hotel – finder et eller to steder på den pågældende destination hvor vi kan spise et par af dagene i fællesskab. Bortset fra dette, er turen helt på egen hånd – man gør som man vil, og grupperer sig som man har lyst til, eller trasker alene rundt.
Efter turen laves der en fælles fotobog, typisk med 4 billeder fra hver fotograf – ligesom der efter turen arrangeres en aften hvor vi viser billeder og genopfrisker minder.

Facebook

Desuden – har Næstved Fotoklub også fået oprettet en lukket Facebook gruppe – som kun er for medlemmer af Næstved Fotoklub.  Hvor medlemmerne kan – debatter forskellige emner – fremsætte ønsker – søge hjælp – “jeg udstiller..” – osv.
Navnet på Facebook siden:  NF Næstved Fotoklub

Er du blevet fristet.

Så er du meget velkommen til at deltage helt uforpligtende i en klubaften – mød op på Grønnegades Kaserne kl. 19.30 i bygning 10 – lokale 219.

Kontakt gerne vores formand Allan Jensen på telefon Tlf: 9389-8130 hvis du ønsker yderligere oplysninger.